Airhelp

© Photography by Jacint Halasz

AIRBERLIN
Headquarter, Berlin

AIRHELP

Location: AirHelp Berlin Headquarters

-

Client: AirHelp Germany GmbH

-

Dates: completion March 2019

-

Team: Project Team with Maria Rovagna 

Creative Direction : Alejandra Albarran 

-

Photo:  ©Luca Girardini, ©Jacint Halasz

-

Publications & Awards: 

Office of the Month, OFFICELOVIN JUNE 2019

Silver at the New York Design Awards for Best Corporate Interior Design in 2019 

Gold at the Berlin Design Awards for best Corporate Interior Design 2019 

-

Credits:  Photo: ©Luca Girardini, ©Jacint Halasz 

Graphic design: Giulia Herman

The workplace

As fast growing start-up, AirHelp relocated its Headquarter into a former Carpenter Factory in the scene district of Berlin-Friedrichshain. The client requested a space where people could meet, feel comfortable and work. A flexible working space where the distance between people can be modulate in order to respond to the multitude of uses: working area, concentrating, meetings, coffee breaks, lunches and parties. The lines between work, life, and community are blurring, and the office should be designed to reflect these new realities. People are most productive when they are healthy, inspired, motivated, and valued, but not when they are stressed. The modern workplace is all about the employee experience. The workplace provided unassigned seating combined with a multitude of different environments for every need and personality. We design an environment for the employees to work alone, then together and provide a variety of experiences with the intention to improve their life at work. The space has been divided in 2 distinct areas define social and focus. Social is where all collaborations and interactions take place. Focus is a (cloistered) cocoon area where employees work alone.

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Luca Girardini

SOCIAL

WORK

AREA

© Photography by Luca Girardini

The building layout has a T-Shape and deep rooms, so we took advantage of the double exposition site to leave the light penetrate until the middle area. Two large meeting room are separating the socialize area from the focus room, in which the wood and plants jungle are creating a small oasis of peace.

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Jacint Halasz

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Jacint Halasz

© Photography by Jacint Halasz

© Photography by Jacint Halasz

DEEP 

WORK 

AREA

The quite area of the “office “ – home like environment –  is a quite zone design to invite individual flow and focus.
More personal, it is favorable for concentration and achievement, wood flooring, soft fabric, plants and lot of lights complete and gives a sensation of isolation acoustically as well as visually.

SOCIAL 

AREA

The area of the “office” – Coffee Shop like environment – is thought to be comfortable and recreate vibrant common known space being socially active stimulating the creativity, collaboration and builds community.

© Photography by Jacint Halasz

© Photography by Jacint Halasz

KITCHEN

&

COFFEE BAR

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Jacint Halasz

Due to the really short time given between knowing the company culture and background and to design the space, we could not relay on industrial furniture companies, which give mostly a 90 days delivery.
We decided to proceed, as we already did before, with the customization and we quickly realized a furniture booklet to be developed in collaboration with the artisans.

Our pieces create flexible spaces. The design is made to be composed, decomposed and even dismantled when required.
The space are partly define and leave freedom to different modality of use. We were really proud to see that the space has revealed a good adaption and successful flexibility also in most extreme need as for instance the Covid 19 pandemic period.

© Photography by Jacint Halasz

AUDITORIUM

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Luca Girardini

© Photography by Luca Girardini

Location: AirHelp Berlin Headquarters

-

Client: AirHelp Germany GmbH

-

Dates: completion March 2019

-

Team: Project Team with Maria Rovagna 

Creative Direction :Alejandra Albarran 

-

Photo:  ©Luca Girardini, ©Jacint Halasz

-

Publications & Awards: 

Office of the Month, OFFICELOVIN JUNE 2019

Silver at the New York Design Awards for Best Corporate Interior Design in 2019 

Gold at the Berlin Design Awards for best Corporate Interior Design 2019 

-

Credits:  Photo: ©Luca Girardini, ©Jacint Halasz 

Graphic design: Giulia Herman

Materials: 

Structure:  Berliner brick former factory shell

Walls: rough plaster, smooth plaster, color painted until 2,20m high over white paint

Roofing: white painted ceiling

Doors/Glazing: metal partitions, soundproof isolated glass

Finishes: Door and the metallic elements in Anthracite, Table and furniture in Wood, Brass and Marble

Lighting: Natural light completed with invisible indirect ceiling lighting to full filled the requirement for office space, completed with vintage industrial lamp on the working desk area,  Murano crystal chandeliers in lounge area and atmosphere punctual lighting.

Electrical: All electric and data cables running in the ceiling tracks are brought with a systematic to floor sockets allowing a new flexibility of future use