• 2009 | Questa é Palma / Campania / Italy Questa é Palma - re-balance & re-link
      > italiano

      The design of the large urban space, left by the imprint of a football-field and a large parking area, becomes an opportunity to make a reflection on the whole town, aiming at a general urban redevelopment. The project moves from an interpretation of the place at a large scale: the orthography, the urban morphology, the relations between historical and modern town, between public and private areas and empty and built spaces.

      Questa é Palma - Riequilibrio e Riconnessione

      Questa é Palma – Riequilibrio e Riconnessione

      At a smaller scale, it investigates and interprets those recurring urban “materials” that have given the town its physical form over the time and have constructed its present image (ramps, passages, private gardens, walls and continuous building fronts).  Three functional strips can be identified: the system auditorium-public square, at the level of the historical town, connected with its monumental and civic axis, the museum and its garden at a middle level, and the large urban park, housing leisure and sport activities, beside the new commercial spaces and sport facilities.

      Questa é Palma - section AA

      Questa é Palma – section AA

      Questa é Palma - section BB

      Questa é Palma – section BB

       

      Questa é Palma - plan

      Questa é Palma – pianta

      Questa é Palma - Fascia del tempo libero

      Questa é Palma – Fascia del tempo libero

      Questa é Palma

      Questa é Palma

      Questa é Palma - hanging garden

      Questa é Palma – hanging garden

      Questa é Palma - pick orange

      Questa é Palma – pick orange

       

      Questa é Palma

      Questa é Palma

      ^